Dry Needling

Snel van spanningsklachten in spieren afkomen? Overbelastingsklachten?

Wij hebben goede ervaringen met de toepassing van Dry Needling.

Welke klachten zijn het beste behandelbaar met Dry Needling?

Bij algehele stijfheid, gespannen spieren, spierpijn, hoofdpijn en uitstralingspijn is Dry Needling een zeer effectieve behandelmethode.

De spanningsklachten worden veelal veroorzaakt door zogeheten triggerpoints, oftewel knopen in spiervezels.

Bij Dry Needling wordt er een naaldje in de bewuste triggerpoint geprikt waardoor er een ontlading van de spanning in de spier plaats vindt.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie.

Deze methode is naar Europa overgekomen vanuit Canada en wordt in Nederland steeds vaker toegepast omdat de goede resultaten op korte termijn meteen merkbaar zijn.

Tijdens een Dry Needling behandeling wordt een ‘droge naald’, dus een naald zonder vloeistof, met een buisje in de huid getikt en in een verkrampte spier geprikt.

Veel mensen denken hierbij aan acupunctuur, maar het verschil is dat er bij  Dry Neelding  in de spier wordt geprikt en niet in energiebanen.

Waarom is Dry Needling een zeer goede therapie voor spierspanningsklachten waaronder ook uitstralingsklachten vanuit de rug?

Omdat Dry Neelding door de huid heen gaat waardoor heel specifiek een bepaald triggerpoint direct effectief kan worden aangepakt waarbij het resultaat al direct merkbaar is.

Wat zijn de resultaten van Dry Needling? 

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van Dry Needling behandelingen.

Deze onderzoeken tonen aan dat Dry Needling een zeer effectieve manier is om triggerpoints in spieren te behandelen.