Medical taping

Onze patiënten geven aan heel veel baat te hebben bij Taping.anita taping liggend 1841 1227 3 2

Tapen is een methode die het mogelijk maakt anatomische stresspunten, spieren en pezen te ontlasten evenals gewrichten te stabiliseren. Dit alles gebeurt met zeer specialistische tapestroken en met elastische kleefpleisterbandages.

Werking van tapen

Wanneer een tapestrook op het lichaam wordt geplakt, worden de huidzenuwen geprikkeld wat tot gevolg heeft dat de spierspanning van de spieren toeneemt, spieren sneller en adequater contraheren en de doorbloeding toeneemt. De gewrichten worden door taping geïmmobiliseerd.

Wanneer tapen we iemand?

  • Ter beperking van gewrichtsuitslagen
  • Ter stabilisering van gewrichten
  • Ter ondersteuning van pezen, spieraanhechtingen, spieren en banden
  • Ter correctie van stand- of statiekafwijkingen
  • Ter ontlasting van druk- en knelpunten
  • Ter verbetering van het houdings- of bewegingsgevoel

Lymftaping

Lymftaping is uitermate geschikt om lymfedrainage te stimuleren. Hoe werkt het? Speciale tape wordt aangebracht op het afvoergebied van desbetreffend oedemateus lichaamsdeel. Deze tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Lymftape wordt zo aangelegd dat het de afvoer van de lymfe-ophoping stimuleert. De tape tilt de huid een beetje op waardoor meer ruimte ontstaat in de laag waar het lymfe zich bevindt. De gespecialiseerde fysiotherapeut zal deze tape aanbrengen en zo de stuwing ontlasten.

Medical Taping is niet belastend en de resultaten zijn vaak direct na het aanbrengen merkbaar. Met deze therapie realiseren wij snel samen met u resultaat.