Medische Oefentherapie

Wilt u uw dagelijks leven weer oppakken, sporten of revalideren na een operatie?

Sporten is gezond, maar vraagt soms wel extra begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan mensen met diabetes, hartfalen, longziekten, gewrichtsklachten of blessures. Voor deze mensen is sporten net zo belangrijk als voor ieder ander, maar het is wel belangrijk om op een verantwoorde manier te sporten.

Met medische oefentherapie kunnen houding en beweging worden verbeterd en klachten en eventuele beperkingen worden verholpen. De belastbaarheid van uw lichaam wordt vergroot. Samen met u zorgen we ervoor dat u gedoseerd en verantwoord traint met nauwkeurig af te stellen apparatuur in onze eigen trainingsruimte onder professionele begeleiding. Ons motto hierbij is VoorDoen, SamenDoen en ZelfDoen om zoveel mogelijk aan te sluiten bij uw mogelijkheden en wensen.

Wij geven informatie over de juiste manier van trainen en maken een  (aangepast) trainingsschema om u verder helpen bij het herstellen/aansterken.

Individueel / Personal Training

Om de individuele medische oefentherapie zo persoonlijk en daardoor zo effectief mogelijk te maken, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Hierin nemen wij met u door wat uw wensen en doelen zijn. Ook doen we een paar korte testen waarbij we onder meer uw gewicht, lengte en conditie meten. Aan de hand van deze gegevens stellen we uw trainingsschema op. Uw persoonlijke begeleider neemt dit schema regelmatig met u door en past het zo nodig aan.

medische trainingstherapie 3

Groepslessen

Wij verzorgen ook groepslessen die voor een specifieke doelgroep wordt georganiseerd vaak in nauwe samenwerking met een multidisciplinair team vanuit het gezondheidscentrum. In dit team waarin altijd een huisarts is vertegenwoordigd wordt u aangespoord om onder begeleiding van een fysiotherapeut een persoonlijk trainingsschema te volgen.

In een kleine groep van 4 tot 6 personen traint u op vaste tijden in onze volledig ingerichte trainingsruimte.

De specifieke doelgroepen hierbij zijn:

 • hart en vaatziekten
 • obesitas
 • stoppen met roken
 • diabetes
 • balanstraining/valpreventie

Een les kan bestaan uit cardiotraining, oefeningen met fitnessapparaten en losse oefeningen met of zonder attributen. Bij een beweging zijn altijd veel verschillende spieren betrokken. Door het trainen van al deze spieren (ketentraining) gaat uw lichaam beter functioneren. Ketentraining vraagt veel persoonlijke begeleiding. Begeleiding die wij met onze specialistische kennis en ervaring bieden dankzij de kleine groepen en deskundige fysio’s.

Zelf aan de slag

Speciaal op maat ontwikkelen wij u een programma waarmee u zelf aan de slag kunt gaan. Zo kunt u ook na de behandeling verder werken aan uw lichaam en voorkomen dat u opnieuw klachten krijgt.

Praktische informatie medische oefentherapie

 • U bent welkom 5 minuten voordat de training start. U kunt in trainingskleren komen (wel graag uw schone sportschoenen en een handdoek en een flesje water meenemen).
 • Er zijn geen douches aanwezig.
 • Als u verhinderd bent, verzoeken wij u dit aan ons door te geven minimaal 24 uur van te voren.

Trainingstijden

 • Neem contact op met onze praktijk voor de huidige trainingstijden
 • Als de bestaande trainingstijden vol zijn starten we, bij nieuwe aanmeldingen, een nieuwe groep
 • Is er geen groep op de tijd dat u zou willen trainen? Geeft u zich dan op voor de wachtlijst en geef aan op welke tijd en dag u zou willen trainen. We proberen rekening te houden met uw wensen.